Program Jom Shaklee Promosi Penutup 2018

Program Jom Shaklee Promosi Penutup 2018. Shaklee merupakan platform bisnes online yang penuh dengan kejutan untuk ahli serta pengedarnya yang aktif. Dan pada December 2018, Shaklee telah merasmikan pembukaan cawangan Shaklee yang baru di Kuala Lumpur terletak di Sunway Velocity.

Bersempena dengan dengan pembukaan cawangan Shaklee yang terbaru ini, Shaklee telah melancarkan Program Jom Shaklee khas untuk ahli dan pengedar Shaklee yang ingin mencari rentak untuk berjaya skor target untuk efektif, rank up dan mancapai kelayakan penerima Car Bonus yang berlangsung pada 15 December 2018 – 28 February 2019.

Apakah Program Jom Shaklee ?

Program #jomShaklee
Program Jom Shaklee

Basically, Program Jom Shaklee merupakan sponsoring program, dimana untuk menggalakkan pengedar Shaklee untuk menaja lebih ramai ahli baru untuk mencuba dan mengecapi sendiri #ShakleeEffect yang Shaklee tawarkan, termasuklah keunggulan produk, sistem bisnes yang telus, pakej Umrah/Melancong setiap tahun bersama Shaklee dan Majlis Penghargaan Berprestij (National Conference) untuk kesemua ahli Shaklee.

Dan konsep yang ditekankan di dalam #JomShaklee adalah Sponsor, Share, Service (3S). Terutama sekali Sponsor atau erti kata lain ialah tajaan.

Tajaan/Sponsoring merupakan tonggak kejayaan kumpulan bisnes Shaklee personal masing-masing. Apabila kumpulan kita sentiasa ada tajaan, ia bermakna kumpulan kita sentiasa berkembang dan lebih maju dari semasa ke semasa. Ia seolah-olah kita mempunyai bisnes, kemudian kita membuka cawangan baru dengan setiap pendaftaran ahli dan pengedar baru. Ia bermakna bisnes kita semakin berjaya, bukan?

So, melalui program ini, pihak Shaklee membuka peluang untuk ahli baru dan leaders bisnes sedia ada untuk melatih dan menggilap lagi kemahiran sponsoring dan mengcungkil bakat ahli baru untuk berbisnes dengan lebih serius seterusnya melahirkan lebih ramai leaders di dalam kumpulan bisnes personal masing-masing.

Kenapa Saya Perlu Join Program Jom Shaklee ?

Seperti kita semua sedia maklum. Menjual online secara personal mempunyai cabaran yang paling besar untuk mengembangkan perniagaan, tertamanya apabila produk yang kita jual terdapat juga di e-commerce (seperti Lazada, Shoppee, etc) . Dan pihak e-commerce ini menjual produk yang sama seperti kita dengan harga yang jauh lebih murah malah ada yang menjual di bawah harga ahli.

Pihak Shaklee sememangnya tidak akan bertanggungjawab kepada pengguna yang telah membeli produk dari e-commerce. Kerana penjualan di e-commerce ini TIDAK SAH dan sangat bertentangan dengan prosedur Shaklee.

Shaklee menggalakkan pengguna untuk mendapatkan produknya dari pengedarnya yang SAH sahaja. Hal ini kerana pihak Shaklee ingin memastikan pengguna menerima produk yang baru dan original, di samping pengedar yang sah telah dilatih untuk memberi servis yang terbaik untuk penggunanya melalui konsep 3S tadi.

Dari pengalaman Killa sendiri pernah menerima beberapa orang customer yang membeli produk Shaklee dari Lazada dan produk yang diterima adalah expired. Kasihan.

Tapi apa kan daya? Itulah kesilapan pengguna yang sanggup membazirkan duit untuk dapatkan produk pada harga yang murah walhal TIADA JAMINAN dan FOLLOW UP service. Alangkah ruginya kan?

So, pihak Shaklee ingin memberi kelebihan untuk pengedarnya dia mana melalui program ini, pengguna dapat membeli produk ‘HOT’ Shaklee dengan harga yang jauh lebih jimat dari e-commerce, mendapat keahlian bernilai RM65 secara PERCUMA! Best kan?

So, pasni pengguna yang menjadi ahli Shaklee akan dapat beli sebarang produk Shaklee yang BARU, ORIGINAL pada HARGA AHLI sahaja. JIMAT ! Korang tak perlu dah nak survey-survey kat pengedar Shaklee yang mana jual harga yang lebih murah? Kalau beli kat e-commerce pula, berpotensi untuk dapat produk tiruan atau mungkin dah expired. Ish, takutlah.

Bukan itu sahaja, untuk pengedar Shaklee pula tetap mendapat points yang penuh walaupun jualan Starter Pack pada harga diskaun. Dan produk ‘Hot’ Shaklee ini telah pun dijadikan Starter Pack untuk program #JomShaklee ini.

Maka, program ini merupakan win-win program untuk pengguna dan pengedar Shaklee. Hebat Shaklee ni !

Apakah Produk dan Kelebihan Dalam Starter Pack Program Jom Shaklee ?

Sebelum itu, korang mesti nak tahukan apa dia produk ‘HOT’ Shaklee yang paling laris dan menjadi buruan pengguna hingga sanggup membeli produk expired di e-commerce bukan?

 1. WELLNESS STARTER PACK (216 uv)
  – Set ini terdiri daripada 9 produk untuk Set Kegunaan Harian.
  – Antara produknya adalah Basic H, Vitalea, CoQ-Trol, Vitamin C, B Complex, Omega Guard, ESP, Meal Shakes dan Ostematrix 
  – Harga pasaran adalah RM926.25 ,
  – Harga Program #JomShaklee cuma RM666.90. Pengjimatan sehingga RM259.35.
  – Free Gift Pillbox bernilai RM9
  – Free Postage bernilai RM10
  – Free Membership bernilai RM65
  – Bonus Cashback ke akaun bank korang RM35.25

  Shaklee Wellness Set Promo
  WELLNESS STARTER PACK

 2. TWINPACK VIVIX (224 UV)
  – Set ini terdiri daripada 2 botol Vivix.
  – Vivix Shaklee merupakan produk Premium Shaklee bernilai sehingga RM475 sebotol.
  – Harga pasaran adalah RM950.00
  – Harga Program #JomShaklee cuma RM684.00. Pengjimatan sehingga RM266.
  – Free Gift Cooler Bag bernilai RM25
  – Free Postage bernilai RM10
  – Free Membership bernilai RM65
  – Bonus Cashback ke akaun bank korang RM33.50

  Shaklee Vivix Twinpack Promo
  TWINPACK VIVIX

 3. YOUTH STARTER PACK (184 uv) 
  – Set ini terdiri daripada YOUTH Cleanser, YOUTH Toner, YOUTH Moisturiser, YOUTH Night Cream (Rich / Light).
  – Harga Pasaran RM850 .
  – Harga Program #JomShaklee cuma RM612. Pengjimatan sehingga RM238 .
  – Free Gift YOUTH 5X Magnifying Mirror bernilai RM43
  – Free Postage bernilai RM10
  – Free Membership bernilai RM65
  – Bonus Cashback ke akaun bank korang RM29

Shaklee Basic Set YOUTH Cleanser Promo
YOUTH STARTER PACK

Apakah Syarat Untuk Join Program Jom Shaklee ?

Program Jom Shaklee ini mempunyai 3 kategori.

1.) Ahli Baru Shaklee

 • Jika korang belum ahli Shaklee, dengan setiap pembelian salah satu Starter Pack di atas, korang layak untuk mendapat FREE MEMBERSHIP SHAKLEE (bernilai RM65), means korang boleh beli semua produk Shaklee hanya pada HARGA AHLI seumur hidup.
 • Berpeluang untuk menerima PERSONAL BONUS CASHBACK 11% dari total belian Starter Pack yang korang pilih.
 • Dalam tempoh 60 Hari dari hari daftar keahlian Shaklee, korang boleh beli Starter pack yang lain dengan potongan harga 10%. Contohnya:

“En Naz join ahli pada 15 December 2018. Tempoh 60 hari selepas pendaftaran adalah 15 December 2019.

Katakan En Naz mendapat keahlian percuma dengan Wellness Starter Pack, dalam tempoh 60 hari tersebut, En Naz layak mendapat penjimatan 10% untuk belian Twinpack Vivix dan YOUTH Starter Pack sahaja.

En Naz tak boleh dapat penjimatan untuk Wellness Starter pack lagi.”

 • So, better borong sementara boleh borong murah-murah 10% diskaun tu okayyy.

2) Pengedar Sah Shaklee

 • Jika korang Pengedar Sah Shaklee, dengan setiap 6 orang customer baru yang beli Starter Pack Program Jom Shaklee, korang layak untuk menerima 1 SET Starter Pack secara PERCUMA !

Program #JomShaklee Sponsor 6
Program #JomShaklee Sponsor 6

 • Korang boleh pilih mana-mana set Starter Pack yang korang suka.
 • Korang juga layak menerima Personal Bonus Cashback RM465 terus ke akaun bank korang.
 • Jika korang layak, pihak Customer Service Shaklee akan call minta korang pilih Set Starter Pack yang korang pilih. Kemudian, Set Starter Pack ini akan di pos bersama ‘Next Purchase’ korang.

  “Jika Pn Shiela sponsor 12 orang (2,208 uv – 2,688 uv) dalam Program Jom Shaklee , Pn Shiela layak untuk menerima 2 Set Starter Pack dan Pn Shiela boleh memilih mana-mana Set Starter Pack yang berlainan ataupun yang sama.

  Pada masa yang sama, Pn Shiela akan menerima Personal Bonus Cashback minimum RM1,088 (% mengikut uv) sebagai Personal Bonus Cashback.”

  Bonus Personal Ahli Shaklee Bonus Personal Ahli Shaklee

 • So, makin ramai korang sponsor, makin banyak PERSONAL BONUS CASHBACKFREE STARTER PACK yang korang boleh grab !

3.) Leader Bisnes Shaklee

 • Jika korang sponsor minimum 3,000 UV, korang adalah Leader Bisnes Shaklee !

Jom Shaklee Sponsoring Program
Jom Shaklee Sponsoring Program

 • Jika korang berjaya mengajar salah seorang 6 orang ahli baru Program Jom Shaklee untuk menjadi Pengedar Sah Shaklee yang menaja 6 orang yang lain, korang layak menerima Bonus Program Jom Shaklee bernilai RM1,500. Contohnya,

  “En Naz  dan Cikgu Aisyah adalah 2 orang dari 6 orang ahli baru yang Pn Shiela sponsor untuk Program Jom Shaklee.

  Kemudian, En Naz dan Cikgu Aisyah berminat untuk menjadi Pengedar Sah Shaklee dan berjaya sponsor 6 orang ahli baru untuk Program Jom Shaklee. Secara automatik, Pn Shiela layak menerima Bonus Program Jom Shaklee bernilai RM3,000.”

 • So, kalau korang nak EXTRA BONUS cashback dari program ini, jom ajar lebih ramai ahli Shaklee jadi Pengedar Sah Shaklee. Banyak lagi peluang dalam Shaklee selain dari Bonus Program Jom Shaklee ni taw.

Disclaimer: Entry Killa kali ni khas untuk Program Jom Shaklee sahaja taw.

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik untuk diri saya dan keluarga saya. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee.

Saya pasti, anda pun pasti inginkan yang terbaik untuk diri anda dan juga keluarga bukan? Kini, pilihan ditangan anda. Semoga perkongsian saya pada kali ini memberi manfaat kepada anda.

Anda rasa perlukan suplemen tapi tak tahu bagaimana nak bermula?

For more info and to order/join Shaklee, anda boleh klik je button “Contact Me” kat bawah ni:

Pentingnya kita menjaga kesihatan dan kecantikan itu untuk memudahkan kita melalui urusan duniawi selain membantu kita untuk melaksanakan ibadah dengan sempurna, Insyaallah dengan fizikal dan mental yang sihat. Islam menuntut umatnya menjaga nyawa, bererti menjaga kesihatan diri dengan sebaik-baiknya.

Jom Sihat, Jom Nutrisi , Jom Makan Shaklee !

Thanks for reading this entry !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *