About

Terdapat beberapa sebab mengapa saya mengesyorkan produk Shaklee. Dan sebelum anda bertanya, saya tidak mengesyorkannya hanya kerana saya menjual mereka. Ia sebaliknya, sebenarnya!

Saya telah mencuba beberapa produk Shaklee sebelum saya membuat keputusan untuk memulakan perniagaan Shaklee saya sendiri. Saya telah membuat rujukan dengan teliti berkenaan syarikat ini sebelum saya mulakan perniagaan sambilan ini. Kerana sebagai seorang Perunding Kecantikan dan Kesihatan anda, saya mempunyai tanggungjawab untuk mengesyorkan produk yang terbaik selari dengan keperluan pelanggan dan prospek saya.

The Shaklee Corporation diasaskan oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1956. Itu pun selepas Dr. Shaklee menghabiskan beberapa tahun untuk menyiasat nutrien yang terdapat dalam makanan harian dan merumuskan salah satu makanan tambahan, iaitu multivitamin pertama Shaklee (Vitalea). Beliau yakin sepenuhnya bahawa kebanyakan punca/masalah dalam kesihatan penduduk Amerika mempunyai kaitan rapat secara langsung dengan cara pengambilan makanan yang tidak sihat, namun kombinasi nutrisi pemakanan yang lengkap merupakan cara yang paling berkesan untuk mendapatkan kesihatan yang optimum.

Salah satu komitmen terbesar Dr. Shaklee adalah untuk mengemukakan kemajuan sains. Sejak awal lagi, dia menggunakan eksperimen saintifik untuk menentukan kombinasi nutrient yang terbaik. Hari ini, Shaklee Corporation menaja lebih banyak penyelidikan saintifik yang diterbitkan dalam jurnal ulasan daripada industri pemakanan – gabungan bahan semulajadi (dan ia lebih 4000 syarikat pemasaran pemakanan tambahan di Amerika Syarikat sahaja). Produk Shaklee ini sendiri adalah berdasarkan kepada penyelidikan saintifik juga.

Satu lagi sebab mengapa saya yakin dengan produk Shaklee adalah kerana produk mereka diuji dan diuji dan diuji berulang kali untuk memastikan kualiti yang terbaik. Bahan-bahan mentah yang akan digunakan sebagai vitamin nutrisi botani (seperti ginseng, Wort St John, cohosh hitam dan saw palmetto) telah diuji lebih daripada 350 bahan cemar yang berbeza termasuk acuan, logam berat, racun serangga dan racun perosak. Bahan-bahan botani ditolak oleh Shaklee secara rutin dibeli telah oleh syarikat makanan tambahan lain yang akan digunakan untuk mengeluarkan produk mereka.

Produk Shaklee juga dibuat tanpa sebarang pemanis tiruan,bahan perisa, pewarna atau pengawet. Mereka yang sensitif kepada bahan-bahan tiruan tidak sepatutnya mempunyai masalah dengan makanan tambahan Shaklee.

Selepas pengeluaran tablet suplemen siap, kapsul-kapsul vitamin Shaklee telah diuji keberkesanannya sebelum penghantaran.

Multivitamin lengkap Shaklee adalah tertakluk kepada 256 ujian kualiti setiap kumpulan, setiap kali. Syarikat ini telah melakukan beberapa ujian kualiti pada produk dan membandingkan kualitinya dengan multivitamin syarikat nutrisi semula jadi yang lain, dan ia telah diuji lebih 100,000 ujian setiap tahun. Tiada mana-mana pihak pun yang melakukan ujian ini terasuklah kerajaan atau mana-mana badan yang mengawal selia; Shaklee melakukannya kerana ia adalah perniagaan yang baik dan baik untuk pelanggan kami.

Satu lagi pertimbangan dalam keputusan saya untuk menyertai Shaklee adalah tumpuan mereka dalam melindungi alam sekitar. Shaklee mempunyai komitmen yang tinggi untuk mengurangkan kesan perniagaan syarikat kepada planet kita. Aktiviti-aktiviti seperti kitar semula, menggunakan pembungkusan yang boleh dikitar semula (misalnya hanya memasukkan karbon-blok dalam penapis air perlu ditukar, segala-galanya boleh digunakan semula), dengan menggunakan kuasa solar dan penanaman pokok membantu menjadikan Shaklee mesra kepada alam sekitar.

Perkara terakhir yang perlu dipertimbangkan dalam keputusan saya adalah komitmen Shaklee untuk membantu orang lain. Shaklee Cares ialah cabang syarikat dermawan. Pengedar diberi ganjaran dan digalakkan untuk membuat sumbangan kepada Shaklee Cares. Shaklee menghantar pek pemakanan dan bekalan pembersihan (serta sukarelawan juga) untuk membantu dengan pembersihan selepas Taufan Katrina, gempa bumi di Haiti dan Jepun, dan beberapa bencana puting beliung di Amerika. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Shaklee Cares.

Terima Kasih.