Promosi Shaklee December 2017 – Percuma Vivix dan Vitalea Kids

Promosi Shaklee December 2017 – Percuma Vivix dan Vitalea Kids. Sebagai penutup 2017, sepertinya Shaklee memilih Vivix sebagai promosi bulanan yang sesuai untuk semua peringkat umur. Bukan itu sahaja, Shaklee juga menawarkan promosi besar-besaran bagi multivitamin kanak-kanak pertama di dunia iaitu Vitalea For Children.

Ramai yang tak mahu lepaskan peluang untuk merebut promosi-promosi ini semestinya !

Mari kita lihat apakah kebaikan kedua-dua produk yang menjadi rebutan December 2017 ini.

Vivix Shaklee – Promosi December 2017

Promosi Shaklee December 2017 - Vivix
Promosi Shaklee December 2017 – Vivix

Vivix merupakan minuman campuran botani yang menjadi revolusi terkini di dalam pemakanan polifenol. Ia merupakan minuman yang berkuasa tinggi dalam memerangi anti-penuaan sellular.

Vivix ini adalah gabungan unik bahan botani iaitu Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah, Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Vivix mengandungi sejenis polifenol unggul yang dipanggil resveratrol. Resveratrol adalah anti oksidan yang kuat yang dapat membantu melindungi sel dari kerosakan disebabkan radikal bebas. Radikal bebas adalah faktor pelbagai penyakit. Setiap hidangan Vivix mengandungi 100 mg iaitu bersamaan satu sudu teh.

Resveratrol telah dirujuk lebih 2,500 penerbitan penyelidikan, termasuk pelbagai kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institutes of Aging dan Institut Sains Kesihatan dan Alam Sekitar.

Dr. David Sinclair (dari Harvard University) menerbitkan data yang menyatakan gabungan polifenol menjadikan resveratrol jauh lebih berkuasa.

Ini bermakna Vivix 10 kali lebih  berkuasa berbanding resveratrol tunggal. Shaklee telah menambahkan 1,200 mg polifenol daripada anggur muscadine, elderberi eropah, dan lobak ungu.

Vivix mengandungi polifenol yang kaya dengan asid elargik yang mana tiada dalam wain merah hal ini kerana wain merah dikatakan mengandungi khasiat resveratrol tertinggi).

Asid Elargik bertindak menghalang enzim yang terlibat dalam pembentukan protein AGE iaitu salah satu daripada 4 pusat mekanisme penuaan selular. Resveratrol memberi kesan ke atas enzim ini, tetapi menyekat 3 kunci lain mekanisme penuaan selular.

Kesimpulannya, menambah kompaun polifenol yang mengandungi asid elargik dan 10 lagi polifenol bersama-sama resveratrol telah menjadi Vivix lebih berkuasa berbanding suplemen berasaskan resveratrol tunggal atau polifenol tunggal semata-mata.

4 Ciri-ciri Utama Vivix Shaklee:

 1. Membaiki dan melindungi DNA
 2. Kesan positif terhadap pengawal genetik
 3. Penghasilan tenaga (mitokondria)
 4. Melambatkan penghasilan AGE Protein

Vitalea Untuk Kanak-kanak – Promosi December 2017

Promosi December 2017 - Vitalea For Children
Promosi December 2017 – Vitalea For Children

Vitalea Kids merupakan multivitamin kanak-kanak pertama di dunia sebelum adanya suplemen kanak-kanak lain yang berada di farmasi pada waktu ini. Shaklee memperkasakan nutrisi vitamin yang ada dalam Vitalea Kids ini. Ia mengandungi 19 jenis nutrisi vitamin harian yang diperlukan oleh kanak-kanak. Namun, Shaklee telah menambahnya lagi 14 jenis nutrisi penting sebagai improved formula terhadap Vitalea Kids ini.

Kandungan Multivimin Yang Diperlukan Olah Kanak-kanak
Kandungan Multivimin Yang Diperlukan Olah Kanak-kanak

Sebagai ibu bapa yang prihatin terhadap keperluan nutrisi anak-anak, anda harus menyediakan multivitamin terbaik untuk anak-anak anda memandangkan kanak-kanak zaman sekarang umumnya sangat terdedah kepada makanan segera seperti McDonald, KFC, Pizza Hut dan lain sejak dari kecil lagi. Itu belum termasuk lagi makanan keropok ringan dan minuman ringan yang mengandungi kandungan MSG yang tinggi. Kanak-kanak lebih gemarkan makanan sebegitu berbanding makan segar yang mengandungi kandungi nutrisi yang lebih seimbang seperti sayur-sayuran dan buah-buahan.

Pengambilan Vitalea Kids dapat membantu membekalkan 19 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh seorang kanak-kanak untuk membesar. Selain itu, pembinaan kalsium dalam tulang menjadi kuat dan sihat. Ia juga membantu kecergasan kanak-kanak dalam pelbagai aktiviti harian agar tidak mudah letih.

Kebaikan Vitalea Kids

 • Menyediakan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran
 • Membekalkan kalsium untuk tulang, otak dan gigi
 • Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit
 • Lengkap dengan vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul
 • Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan
 • Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan
 • Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik
 • Sesuai untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas
 • Rasa yang sedap dan memang digemari kanak-kanak

Ciri-ciri Anak Yang Memang Memerlukan Vitalea Kids

 • Anak yang kurang selera makan
 • Anak yang suka makan makanan ringan
 • Selalu dan mudah dapat penyakit seperti demam, batuk dan selsema. Tingkatkan sistem imuniti badan
 • Ibu bapa yang gagal menyediakan makanan seimbang berkhasiat kepada anak kerana kesibukan kerja
 • Anak yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap tablet)
 • Anak yang tak suka makan sayur (mengandungi vitamin K bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka)

Perbezaan Vitalea Kids Dengan Produk Kanak-kanak Lain Di Pasaran

 • Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet, dan pemanis tambahan
 • Mengandungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti
 • Pembungkusan BPA Free

Anak adalah harta yang paling berharga kurniaan Allah. Selain daripada memberi kasih sayang secukupnya kepada anak-anak, jangan pula anda ambil mudah tentang kesihatan mereka. Percayalah nikmat kesihatan yang baik itu sememangnya tiada tolok bandingnya. Jadi pastikanlah anak-anak anda membesar dengan sihat !

Sempena Promosi December 2017, pihak Shaklee menawarkan setiap pembelian Vivix dan Vitalea Kids akan mendapat pemotongan harga yang HEBAT dimana ianya jauh lebih JIMAT:

 • 6 botol Vivix, anda akan mendapat 1 botol Vivix secara PERCUMA. Dari harga RM3,521 kepada RM3,021. (Anda juga layak untuk mendapat KEAHLIAN PERCUMA.)
 • 2 botol Vivix, anda akan mendapat 5% potongan harga. Dari harga RM1,006 kepada RM956.65 SAHAJA. (Anda juga layak untuk mendapat KEAHLIAN PERCUMA.)
 • 3 botol Vitalea Kids, anda akan mendapat 1 botol Vitalea Kids dengan PERCUMA. Dari harga RM471.72 kepada RM353.78

Kejutan pihak Shaklee untuk setiap ahlinya (SID), iaitu anda boleh membeli beg tahan sejuk (Cooler Bag) ini hanya pada harga RM29.89 berserta sudu sukatan Vivix untuk setiap pembelian 100 uv points dalam satu resit. Khas untuk SID sahaja.

PWP Red Hot Bag sempena promosi December 2017
PWP Red Hot Bag sempena promosi December 2017

Banyak lagi kelebihan yang disediakan oleh Shaklee, apabila anda mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor (SID), antaranya anda akan dapat membeli sebarang produk Shaklee pada harga yang jauh lebih JIMAT !

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik untuk diri saya dan keluarga saya. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee.

Saya pasti, anda pun pasti inginkan yang terbaik untuk diri anda dan juga keluarga bukan? Kini, pilihan ditangan anda. Semoga perkongsian saya pada kali ini memberi manfaat kepada anda.

Anda rasa perlukan suplemen tapi tak tahu bagaimana nak bermula?

For more info and to order/join Shaklee, anda boleh klik je button “Contact Me” kat bawah ni:

Pentingnya kita menjaga kesihatan dan kecantikan itu untuk memudahkan kita melalui urusan duniawi selain membantu kita untuk melaksanakan ibadah dengan sempurna, Insyaallah dengan fizikal dan mental yang sihat. Islam menuntut umatnya menjaga nyawa, bererti menjaga kesihatan diri dengan sebaik-baiknya.

Jom Sihat, Jom Nutrisi , Jom Makan Shaklee !

Thanks for reading this entry !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge