Benarkah Shaklee Semulajadi, Selamat dan Berkesan?

Benarkah Shaklee Semulajadi, Selamat, dan Berkesan?

Benarkah Shaklee Semulajadi, Selamat dan Berkesan? Ramai yang khuatir untuk mengambil suplemen atau makan tambahan. Bimbang jika suplemen tersebut tidak bagus, ada bahan kimia yang menbahaya dan paling membimbangkan hajat hati ingin mengambil suplemen untuk sihat sebaliknya ia lebih menjejaskan lagi kasihatan.

Jadi persoalannya, benarkah Shaklee ini selamat dimakan ?

Adakah Shaklee benar-benar semulajadi dan dijamin Berkesan?

Sebagai pengguna, saya sendiri agak ragu-ragu dengan kesahihannya pada 3 tahun yang lalu (2015) . Namun, selepas saya melakukan sedikit kajian, pembacaan dan mendapati Shaklee dah lebih 50 tahun berada di pasaran, hati saya lega dan percayakan Shaklee adalah selamat untuk diamalkan seisi keluarga. Jika tidak, mana mungkin Shaklee mampu bertahan di pasaran sebegitu lama, kan?

Shaklee dijamin Semulajadi, Selamat dan Berkesan

Di Malaysia, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) semestinya akan sentiasa memantau keselamatan makanan tambahan agar selamat diamalkan di negara ini. Shaklee juga bukan setakat mendapat kelulusan KKM, malahan mempunyai sijil Halal untuk meyakinkan pengguna setempat.Jadi, kalaulah Shaklee terbukti tidak selamat, mana mungkin Shaklee mampu bertahan di Malaysia berpuluh-puluh tahun sebagai peneraju makanan tambahan terbaik di Malaysia? Oleh hal yang demikian, ia antara penyebab kukuh keyakinan saya untuk mencuba produk Shaklee sebagai makanan tambahan harian.

Namun, bila saya dah mula mengenali Shaklee dengan lebih dekat, rupa-rupanya Shaklee sememangnya SANGAT SELAMAT untuk diamalkan. Kagum, bila saya dapat tahu yang Shaklee telah melabur $250 juta untuk ujian Klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk.

Dan lebih membanggakan Shaklee juga menjalankan 350 ujian bagi setiap kandungan bahannya, 100,000 ujian kualiti produk serta 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap tahun. Ya, setiap tahun. Bukan untuk kali pertama penciptaan produk baru sahaja seperti produk makanan tambahan tempatan.

Kajian Tahunan Shaklee

Dan semestinya apa yang lebih membanggakan tentang krediabiliti Shaklee apabila ia telah menjalankan Landmark Study yang mana tidak semua syarikat pembuatan makanan tambahan dan kosmetik BERANI melakukannya.

KENAPA SYARIKAT LAIN TAK BERANI MELAKUKAN LANDMARK STUDY TERHADAP PRODUK MEREKA?

Kerana Landmark Study merupakan kajian yang dilakukan oleh pihak ketiga yang mana Pihak tersebut akan mengumumkan keputusan kajian mereka kepada seluruh dunia sama ada keputusan tersebut positif mahupun sebaliknya.

Walaupun begitu, Mr Roger Barnett menerima tawaran untuk menjalankan Landmark Study dengan hati terbuka, kerana beliau begitu yakin Shaklee sememangnya selamat dan diperbuat daripada bahan yang berkualiti tinggi. Dan alhamdulillah, keputusannya sangat positif seperti yang di bawah !

Keputusan Shaklee Landmark Study

Dr Gladys Block memperakui bahawa penggunaan suplemen Shaklee dalam tempoh masa yang panjang adalah selamat dan sangat berkesan

Dan berikut pula merupakan hasil kajian deripada Landmark Study, perbandingan antara pengguna suplemen Shaklee, suplemen lain dan juga mereka yang tidak mengamalkan sebarang suplemen.

Graf Keputusan Landmark Study

Daripada hasil graf seperti yang diatas, boleh perhatikan individu yang mengamalkan produk Shaklee mempunyai kesan kesihatan yang jauh lebih baik berbanding dengan individu yang mengamalkan suplemen lain mahupun individu yang tidak mengamalkan suplemen langsung.

Dan lebih mengejutkan, apabila landmark study mendapati individu yang tidak mengamalkan apa-apa suplemen, tahap kesihatan mereka cenderung lebih baik berbanding dengan individu yang mengamalkan suplemen jenama lain.

Oleh sebab itu, anda perlu menjadi pengguna yang bijak. Kaji terlebih dahulu keberkesanan dan kualiti produk yang anda ingin amalkan. Hal ini kerana,bimbang sekiranya anda tersilap langkah, kesihatan anda bukan semakin membaik sebaliknya mendatangkan penyakit.

Pastikan anda mengambil suplemen yang terbukti SEMULAJADI, SELAMAT dan BERKESAN.

Saya dah amalkan Shaklee dan meyakini Shaklee sejak 2015. Alhamdulillah ia sangat berkesan dan sangat membantu kesihatan kami sekeluarga.

Merubah jenama suplemen anda semestinya mampu merubah kesihatan anda dan keluarga. Saya dah, anda bila lagi?

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik untuk diri saya dan keluarga saya. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee.

Saya pasti, anda pun pasti inginkan yang terbaik untuk diri anda dan juga keluarga bukan? Kini, pilihan ditangan anda. Semoga perkongsian saya pada kali ini memberi manfaat kepada anda.

Anda rasa perlukan suplemen tapi tak tahu bagaimana nak bermula?

For more info and to order/join Shaklee, anda boleh klik je button “Contact Me” kat bawah ni:

Pentingnya kita menjaga kesihatan dan kecantikan itu untuk memudahkan kita melalui urusan duniawi selain membantu kita untuk melaksanakan ibadah dengan sempurna, Insyaallah dengan fizikal dan mental yang sihat. Islam menuntut umatnya menjaga nyawa, bererti menjaga kesihatan diri dengan sebaik-baiknya.

Jom Sihat, Jom Nutrisi , Jom Makan Shaklee !

Thanks for reading this entry !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge