YOUTH Complex Shaklee – Set Penjagaan Kulit Sebenar

YOUTH Complex Shaklee – Set Penjagaan Kulit Sebenar. Set penjagaan kulit yang lebih komplex telah diperkenalkan oleh Shaklee pada December 2017 di Malaysia. Selama lebih 60 tahun, Shaklee telah membantu pengguna untuk ‘Live Younger Longer’ dengan menangani penuaan pada tahap selular, seperti produk nutrisi premium Shaklee iaitu Vivix . Kini Shaklee menerapkan kejayaan yang sama untuk membantu pengguna setianya kelihatan lebih sihat dan muda juga.

Dalam usaha Shaklee untuk membangunkan revolusi untuk kelihatan kekal muda remaja yang lebih kompleks, Shaklee menemui sesuatu yang lebih menarik.

Ia tak bermaksud apabila wanita semakin meningkat usia, akan mengabaikan kesihatan kulit muka walaupun Vivix melambatkan penuaan ! Malah sebaliknya, kita semestinya tidak suka dengan apa yang dilihat di cermin walaupun kita beranggapan makanan tambahan Vivix mampu menangani penuaan pada tahap selular serta berasa muda dari dalam.

Dan itulah yang menjadi inspirasi utama dalam penemuan YOUTH Complex Shaklee. Ia merupakan set penjagaan kulit yang direka khas untuk memastikan seluruh dunia melihat sendiri kesannya seperti mana yang anda lihat jua.

Untuk memastikan anda sentiasa kelihatan muda seperti yang kami rasa, anda perlu mulakannya SEKARANG! Percayalah, pada masa akan datang, anda akan berterima kasih kepada diri anda atas segala tindakan anda bermula sekarang.

Janji kami adalah bahawa set penjagaan kulit YOUTH bukan sekadar hanya meningkatkan kesihatan kulit anda secara dramatik, malah ianya 100% dijamin mampu memberi nafas baru  pada kulit anda untuk kelihatan 10 tahun lebih muda dari saat anda mencuba produk ini berdasarkan kajian klinikalnya. Benar !

YOUTH Complex sememangnya dicipta untuk memastikan seluruh dunia melihat anda lebih muda daripada yang anda bayangkan !

Keputusan Kajian Klinikal YOUTH Shaklee
Keputusan Kajian Klinikal YOUTH Shaklee

Satu Dekad Keremajaan Dikembalikan

Seperti yang kita sedia maklum seperti yang diwar-warkan, YOUTH Complex Shaklee akan mengubah  bagaimana pengguna melihat diri mereka sendiri, tetapi bolehkah kita buktikan bahawa kulit kita sebenarnya menjadi lebih muda?

Secara kajian klinikal yang telah dijalankan oleh pakar kulit di peringkat dunia, Indek Usia Kulit (Skin Age Index) mampu memberi keputusan yang berdasarkan fakta, kajian klinikal ini bertujuan untuk membuktikan kesan penggunaan YOUTH Complex pada luaran dan diukur dengan usia kulit sebenar. Hasilnya sangat luar biasa !

Kajian Klinikal mendapati 100% pengguna wanita memiliki kulit 10 tahun lebih muda seawal 30 hari penggunaa. YOUTH Complex Shaklee
Kajian Klinikal mendapati 100% pengguna wanita memiliki kulit lebih muda seawal 7 hari penggunaan YOUTH Complex Shaklee

Ya. 100% wanita mempunyai kulit yang kelihatan lebih muda, dengan penggunaan dalam hanya 7 hari, dan dengan penggunaan yang berterusan, 2/3 wanita mendapat perubahan usia kulit mereka menjadi satu dekad yang lebih muda.

Akhirnya, dengan set penjagaan kulit YOUTH Complex Shaklee, anda akan kelihatan muda dari luaran seperti mana yang anda rasakan dari dalam.

Keputusan Klinikal Tanpa Kompromi

YOUTH Kompleks Shaklee menawarkan produk yang terbukti secara klinikal yang direka secara harmoni dengan alam semulajadi, yang mana keputusan klinikalnya terbukti berkesan tanpa kompromi.

Indeks Usia Kulit ( Skin Age Index)

Secara klinikalnya Skin Age Index ini telah direka oleh pakar kulit berkelas dunia, skin age index ini bertujuan untuk mengukur indeks kulit secara luaran sebagai tanda-tanda utama penuaan dengan data klinikal yang faktual seperti berikut:

 • Kedutan Muka (Facial Wrinkles)
 • Saiz Pori (Pore Size)
 • Tona Kulit (Skin Tone)
 • Keanjalan (Firmness)
 • Tekstur Kulit (Skin Texture)
 • Hyper-pigmentasi (Hyperpigmention)
 • Seri Kulit (Radiance)
 • Kenduran (Sagging)

Shaklee telah membuktikan bahawa kita tidak perlu mengorbankan keselamatan dan ketulenan bahan semula jadi untuk keberkesanannya. Kesemua produk Shaklee dicipta dan dikormersialkan tanpa bahan kimia yang berbahaya atau bahan yang dipersoalkanseperti biasanya terdapat dalam produk set penjagaan kulit yang lain yang akan memberi kesan terhadap kulit kita dan seluruh penggunanya.

Shaklee menyaring lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak, dan kekotoran pada setiap ramuan botani yang baru, lebih daripada 3x daripada yang disarankan. Dan Shaklee melakukan lebih daripada 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan produk Shaklee dijamin selamat.

Bahan Merbahaya Yang Tidak Terdapat Pada YOUTH Complex Shaklee
Bahan Merbahaya Yang Tidak Terdapat Pada YOUTH Complex Shaklee

Shaklee juga sentiasa meletakkan kesejahteraan bumi dihadapan, yang mana Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang mengimbangi sepenuhnya setip pelepasan karbon supaya tidak meninggalkan sebaran kesan terhadap alam sekitar dan keharmonian bumi kita.

Bahan-Bahan Utama YOUTH Complex Shaklee

YOUTH Complex Shaklee merupakan satu REVOLUSI dalam industri kecantikan, dan ia adalah resepi rahsia untuk kecantikan sebenar. YOUTH Complex Shaklee telah hadir dengan 8 paten dan patents-pending, setiap produk YOUTH dirumuskan secara khusus untuk menangani pelbagai kesan penuaan, berpunca daripada gaya hidup kita, kerosakan alam sekitar, mahupun penuaan semula jadi.

Antara bahan-bahan botanical semulajadi yang terdapat dalam Set Penjagaan Kulit YOUTH Complex Shaklee ialah:-

Anggur Muscadine

Anggur Muscadine dalam YOUTH Complex Shaklee
Anggur Muscadine sebagai bahan utama  YOUTH Complex Shaklee

Patents-pending Anggur Muscadine Polyphenol membantu untuk melindungi dan membaiki DNA pada tahap selular sambil menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Lotus Japonicus

Ekstrak Lotus Japonicus sebagai bahan utama YOUTH Complex Shaklee
Ekstrak Lotus Japonicus sebagai bahan utama YOUTH Complex Shaklee

Petents-pending YOUTH Complex Shaklee, yang dirumuskan daripada Lotus Japonicus, ia membantu mengaktifkan protein keremajaan yang utama untuk menjana semula sel untuk menghasilkan lebih banyak kolagen, elastin, dan fibrilin. Lotus Japonicus juga telah digabungkan dengan Ekstrak buah Schisandra Chinensis yang secara struktural membantu memberikan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit kita.

Ekstrak Apple Stem Cell

Apple Stem Cell antara bahan utama YOUTH Complex Shaklee
Apple Stem Cell antara bahan utama YOUTH Complex Shaklee

Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell mampu mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kulit yang lebih muda. Ia juga mengekalkan dan memperbaiki tisu kulit supaya kulit kita kelihatan lebih berseri dan lembut, dan sel keremajaan bertahan lebih lama.

Chisandra Chinensis

Ekstrak Buah Schisandra Chinensis antara bahan utama YOUTH Complex Shaklee
Ekstrak Buah Schisandra Chinensis antara bahan utama YOUTH Complex Shaklee

Herba ini secara tradisinya digunakan oleh golongan elit di China, Jepun, dan Korea sebagai terapi dan menenangkan tekanan kulit, keradangan dan kegatalan. Ianya sesuai untuk semua jenis kulit, ekstrak buah Schisandra Chinensis menyokong struktur keremajaan kulit dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

Vital Repair Complex

Vital Repair melengkapkan bahan pada YOUTH Complex Shaklee
Vital Repair melengkapkan bahan pada YOUTH Complex Shaklee

Multiple Advanced Vital Repair Complex menyediakan nutrien antioksidan dan vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat.

YOUTH Complex Shaklee – Set Penjagaan Kulit Sebenar

Kunci kepada kulit cantik yang kelihatan muda adalah untuk mempercepatkan pembaharuan sel kulit menjadi lebi muda. Oleh itu, kulit yang muda mampu melakukan pembaharuan sel dengan lebih mudah. Ia memperbaharui dirinya pada kadar yang optimum dan menghasilkan semua kolagen dan elastin yang kita perlukan untuk kulit yang lembut, anjal, dan seri keremajaan kulit.

Tetapi pada usia kita, kita kehilangn seri keremajaan kulit berkenaan. Disebabkan itu, pembaharuan sel kita menjadi lambat, dan kita juga kehilangan kolagen seterusnya mengurangkan elastin pada kulit.

Tidak seperti penjagaan kulit biasa, teknologi canggih Shaklee mampu menangani penuaan pada paras permukaan kulit dan mensasarkan pembaharuan pada tahap sel kulit kita.

Ini bermakna, kita bukan sahaja memberi perlindungan dan pemulihan, Shaklee juga menyokong fungsi selular kritikal yang akan memulihkan seri keremajaan kulit kita.

Shaklee telah memasukkan 10x kepekatan patent-pending YOUTH Complex pada Youth Activating Serum, dan ianya merupakan produk wajib yang harus dimiliki setiap orang yang mementingkan kesihatan kulit.

10x Kepekatan YOUTH Activating Serum
YOUTH Activating Serum, 10x Lebih Pantas Untuk Memperbaharui Sel Kulit.

Keseluruhan Advance Anti-Aging Regimen ini dirumuskan untuk bekerjasama bagi meningkatkan tekstur kulit, seri keremajaan, dan keanjalan kulit seterusnya mengurangkan kesan kedutan pada wajah. Ia juga dirumuskan dengan bahan-bahan anti-penuaaan aktif dalam setiap produk YOUTH, YOUTH menyediakan manfaaat rawatan dalam setiap empat langkah mudah.

100% wanita mempunyai kulit yang lebih muda dan 2/3 mempunyai usia kulit yang 10 tahun lebih muda selepas penggunaan yang berterusan. Maka bermulalah hari ini.

Cara Penggunaan Produk YOUTH Complex Shaklee, Advanced Anti-Regimen.

Luminous Gel Oil Cleanser
Luminous Gel Oil Cleanser
 1. Luminous Gel Oil Cleanser : Berfungsi sebagai pencuci muka yang mempunyai ciri-ciri utama iaitu bertindak sebagai pembersih, mempunyai pH yang seimbang, bebas sabun, perlahan-lahan menggilap, dan menyegarkan kulit kita.
Perfecting Skin Toner
Perfecting Skin Toner

2. Perfecting Skin Toner: Membebaskan kulit kita daripada sel-sel mati dan habuk-habuk daripada pencemaran alam sekitar. Menyingkir, hidrat dan menyegarkan untuk mencerahkan kulit.

YOUTH Activating Serum
YOUTH Activating Serum

3. YOUTH Activating Serum : 10 x bertindak aktif untuk menyediakan langkah regenerasi kritikal. Memperbaharui kulit pada tahap selular untuk seri keremajaan dan menganjalkan kulit muka.

Age Defense Mointurizer SPF 50
Age Defense Moisturizer SPF 50

4a. Age Defense Moisturizer SPF 50 : Zink Oksida yang berasal dari alam semulajadi memberikan perlindungan SPF 50 Spectrum UVA/UVB yang tidak bebas. Vitamin dan botani melembapkan kulit kita dan memperbaiki tona kulit.

Advanced Renewal Night Cream- Light
Advanced Renewal Night Cream- Light

4b. Advanced Renewal Night Cream – Light: Krim malam ini dirumuskan untuk menyokong proses pembaharuan sel kulit kita. Campuran bahan botani proprietari membantu pengeluaran kolagen dan elastin untuk menjadikan kulit kelihatan lebih muda, licin, dan lebih berseri.

Radiance C+E
Radiance C+E

5. Radiance C+E : Ia dirumuskan untuk mengurangkan kesan jeragat, kedutan serta memperbaiki tona kulit secara keseluruhan. Untuk keputusan yang lebih baik, campurkan sekali dengan Advanced Anti-Aging Regimen. Sapukan selepas Perfecting Toner dan sebelum YOUTH Activating Serum.

Kesemua produk YOUTH Complex Shaklee merupakan 100% vegan, bebas dari kekejaman alam sekitar dan bebas gluten. Dan setiap produk YOUTH juga disediakan untuk penggunaan sehingga 60 hari.

Testimoni YOUTH Complex Shaklee

Testimoni pengguna YOUTH Complex Shaklee telah diambil secara rasmi oleh pihak Shaklee untuk setiap peringkat umur daripada 20-an hingga ke 50-an. Dan hasil sebelum dan selepas penggunaan YOUTH Complex Shaklee ini anda boleh nilaikan sendiri.

Testimoni YOUTH Complex Shaklee pada sekitar usia 20-an
Testimoni YOUTH Complex Shaklee pada sekitar usia 20-an

Sebelum penggunaan YOUTH Complex Shaklee, testimoni ini mempunyai masalah kulit kusam, eye-bag yang tidak ketara, kedutan dibawah mata dan tona kulit yang tidak sekata.

Setelah 30 hari penggunaan YOUTH Complex Shaklee yang konsisten, kulit beliau semakin berseri, masalah eye-bag dapat diselesaikan, kedutan bawah mata hampir tiada, dan tona kulit lebih sekata. Menarik kan?

Testimoni YOUTH Complex Shaklee pada sekitar usia 30-an
Testimoni YOUTH Complex Shaklee pada sekitar usia 30-an

Sebelum penggunaan YOUTH Complex Shaklee, testimoni mempunyai masalah kulit berjerawat, pigmentasi, kedutan bawah mata, kulit kusam, serta tona kulit yang tidak sekata.

Setelah 30 hari penggunaan YOUTH Complex Shaklee yang konsisten, masalah jerawat boleh diatasi, parut jerawat semakin pudar, pigmentasi semakin pulih, kedutan bawah mata hampir tiada, kulit lebih berseri, serta tona kulit lebih sekata.

Testimoni YOUTH Complex Shaklee pada sekitar usia 40-an
Testimoni YOUTH Complex Shaklee pada sekitar usia 40-an
Testimoni YOUTH Complex Shaklee pada sekitar usia 40-an
Testimoni YOUTH Complex Shaklee pada sekitar usia 40-an

Sebelum penggunaan YOUTH Complex Shaklee, testimoni mempunyai masalah pigmentasi yang ketara, kulit kusam dan tona tidak sekata.

Setelah 30 hari penggunaan YOUTH Complex Shaklee yang konsisten, masalah pigmentasi beliau semakin menunjukkan perubahan yang positif, kulit lebih berseri serta tona kulit lebih sekata.

Testimoni YOUTH Complex Shaklee pada sekitar usia 50-an
Testimoni YOUTH Complex Shaklee pada sekitar usia 50-an

Sebelum penggunaan YOUTH Complex Shaklee, testimoni mempunyai masalah jeragat, pigmentasi, kulit kusam, tona yang tidak sekata, eye-bag, kulit kendur, dan kedutan berkaitan usia pada wajah beliau.

Selepas 30 hari penggunaan YOUTH Complex Shaklee yang konsisten, masalah jeragat beliau semakin pudar, pigmentasi juga semakin pudar, kulit lebih berseri, tona kulit lebih sekata, eye-bag semakin berkurangan, kulit lebih anjal dan kedutan bawah mata semakin berkurangan. Beliau nampak 10 tahun lebih muda dari usia sebenar !

Testimoni YOUTH Complex Shaklee pada sekitar usia 50-an
Testimoni YOUTH Complex Shaklee pada sekitar usia 50-an

Sebelum penggunaan YOUTH Complex Shaklee, testimoni mempunyai masalah kulit kusam, kulit kendur, eye-bag, pigmentasi, dan kedutan bawah mata terutamanya.

Selepas 30 hari penggunaan YOUTH Complex Shaklee yang konsisten, beliau mempunyai kulit yang lebih berseri, kulit yang lebih anjal, eye-bag hampir tiada, pigmentasi berkurangan, dan kedutan bawah mata yang hampir tiada.

YOUTH Complex Shaklee - Set Penjagaan Kulit Sebenar
YOUTH Complex Shaklee – Set Penjagaan Kulit Sebenar

Harga Set YOUTH Complex Shaklee

YOUTH Complex Shaklee terdiri daripada 2 set utama, iaitu:-

 • Starter Set:
  *Luminous Gel Oil Cleanser
  *Perfecting Skin Toner
  *Age Defense Mineral Moisturizer
  *Advance Renewal Night Cream.
  Berharga RM901.00.
 • Intensive Treatment and Repair Set:
  *Full set.
  Berharga RM1338.25.

Harga Setiap Produk YOUTH Complex Shaklee

 1. Shaklee Youth Luminous Gel Oil Cleanser (125ml) : RM205.38
 2. Shaklee Youth Perfecting Skin Toner (177ml) : RM212
 3. Shaklee Youth Activating Serum (30ml) : RM437.25
 4. Shaklee Youth Age Defence Moisturizer SPF 50 (50ml) : RM218.63
 5. Shaklee Youth Advanced Renewal Night Cream Light (50ml) : RM265
 6. Shaklee Youth Radiance C + E : RM437.25

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik untuk diri saya dan keluarga saya. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee.

Saya pasti, anda pun pasti inginkan yang terbaik untuk diri anda dan juga keluarga bukan? Kini, pilihan ditangan anda. Semoga perkongsian saya pada kali ini memberi manfaat kepada anda.

Anda rasa perlukan suplemen tapi tak tahu bagaimana nak bermula?

For more info and to order/join Shaklee, anda boleh klik je button “Contact Me” kat bawah ni:

Pentingnya kita menjaga kesihatan dan kecantikan itu untuk memudahkan kita melalui urusan duniawi selain membantu kita untuk melaksanakan ibadah dengan sempurna, Insyaallah dengan fizikal dan mental yang sihat. Islam menuntut umatnya menjaga nyawa, bererti menjaga kesihatan diri dengan sebaik-baiknya.

Jom Sihat, Jom Nutrisi , Jom Makan Shaklee !

Thanks for reading this entry !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge